Individueel aanbod

Tijdens de individuele training wordt er geoefend met de ademhalingstechniek en wordt er een theoretische uiteenzetting gegeven van de fysiologie van stress. Op die manier ontstaat er begrip voor de werkingsmechanismen van stress en wat het doet met je lichaam. Dit ‘weten’ alleen al neemt een hoop van je zorgen weg. Daarnaast worden er concrete tips meegegeven over hoe met stress om te gaan, zowel mentaal, emotioneel als fysiek.

Gedurende vier sessies leer je hoe je hartcoherent kan worden. De hartcoherentie ademhalingstechniek wordt aangeleerd en geoefend. De ademhalingsoefeningen nemen niet veel tijd in beslag (3×6 min/dag of 2×10 min/dag). Je moet wel de nodige motivatie en discipline hebben om dagelijks je oefeningen te doen. Daarom is de coaching zo belangrijk. Er zitten telkens twee weken tussen elke sessie omdat de aangeleerde mechanismen tijd nodig hebben om hun plaats te krijgen.

Elke sessie start met een meting van het ademhalingspatroon (hartritmevariabiliteit). Omdat je tijdens de ademhalingsoefening de mate van coherentie op het scherm kan zien, ervaar je zelf de invloed van een rustige en regelmatige ademhaling.

Poster 4 stappen.PNG

Tarieven

  • Sessie 1 (1,5 à 2 uur): €75
  • Sessie 2, 3 en 4 (1 à 1,5 uur): €50 per uur