Myriam Deroo

Hartcoherentiecoach – Biofeedbacktrainer – Stress en burn-out coach

Welkom bij Hart tegen Stress,

Ik ben Myriam, een druk bezette moeder van drie die erg geëngageerd is in haar job, gezinsleven, vrijwilligerswerk, sport en vriendenkring. Het is een hele opgave om dit altijd even gepassioneerd te doen, waardoor er dikwijls stress bij komt kijken. Daarom heb ik zelf de stap gezet naar hartcoherentie om terug die innerlijke rust te vinden. Door mijn eigen positieve ervaring, heb ik in maart 2016 de opleiding tot hartcoherentiecoach gevolgd bij Louvanie.(louvanie.be)

In mijn loopbaan heb ik een veelzijdige ervaring opgebouwd als leidinggevende en projectcoördinator in Samenlevingsopbouw, als docent in bachelors Sociaal Werk en Toegepaste Gezondheidswetenschappen en als onderzoeker voor Hogeschool West-Vlaanderen. De laatste jaren werkte ik vooral als coach in praktijkgerichte modules.

Deze betrokkenheid in het zorg-, welzijns- en gezondheidslandschap hebben me nog meer doen inzien hoe belangrijk het is om in balans te zijn met je eigen lichaam en geest.

Aangezien hartcoherentie voor een positieve ommezwaai heeft gezorgd in mijn leven, ben ik enthousiast om mensen te ondersteunen in het trainen van deze ademhalingstechniek. Iedereen heeft zijn persoonlijk verhaal en vanuit het luisteren naar dit verhaal begeleid ik je aan de hand van een eenvoudig stappenplan naar innerlijke rust en hartcoherentie.

Naast de individuele trainingen geef ik ook lezingen en workshops in groepsverband (via organisaties). In de lezing van 1,5u maakt de deelnemer kennis met hartcoherentie. Er wordt ook een real-time meting uitgevoerd met gebruik van biofeedback apparatuur, waarvan de beelden geprojecteerd worden op een scherm. Zo ontdekt men hoe krachtig hartcoherentie kan zijn in het kader van stressreductie.

In mijn aanpak van de trainingen vertrek ik vooral vanuit een holistische visie, gericht op de mens als geheel. Gezondheid en goed kunnen functioneren gaan zowel over het fysieke, het mentale, als het emotionele. Ervaringen leren ons dat het bewust worden van mechanismen in ons lichaam en denkpatronen, het verruimen van de blik en het scheppen van keuzemogelijkheden zorgen voor gezonde persoonlijke groei.

Er wordt in de trainingen dus steeds op maat gewerkt en op basis van het inzetten van persoonlijke kwaliteiten en mogelijkheden. Ik wil op een constructieve manier bijdragen aan een gezond evenwicht voor jou als individu.

Naast hartcoherentiecoach ben ik ook stress en burn-out coach (yourcoach.be) voor mensen die graag een individueel coaching traject volgen met betrekking tot deze problematiek.